Ciuperci cu usturoi la cuptor

Ingrediente
Ciuperci cu usturoi la cuptor
500 gr ciuperci champignon mici (marime 30-50 mm; albe sau brune)
3-4 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
2 linguri vin alb sec
3 linguri ulei masline
1 lingura unt (cca 15 gr)
1 lingura suc de lamaie
sare, piper negru

Preparare
Ciuperci cu usturoi la cuptor
Intr-un bol se pune putina apa rece si se stoarce 1/4 lamaie. Inmuiati servetele de hartie in aceasta apa si stergeti cu ele palariile ciupercilor. Dupa aceea taiati partea buretoasa/lemnoasa din piciorusele ciupercilor.
Intr-un vas care merge la cuptor si care cuprinde ciupercile pe un singur strat (pot fi usor inghesuite) puneti 3 linguri ulei. Adaugati ciupercile, presarati-le cu sare si piper negru. Amestecati.
Dati vasul la cuptor la 240-250C si lasati ciupercile sa se coaca timp de 15 minute. In acest timp ele vor lasa destul de mult suc pe fundul vasului.
Adaugati vinul, usturoiul strivit si jumatate din patrunjelul tocat fin. Amestecati.
Dati vasul iar la cuptor inca 20 minute, pana sucul scade binisor si ciupercile sunt facute.
Adaugati restul de patrunjel tocat, untul taiat bucatele si sucul de lamaie. Amestecati, se va forma un sos mai consistent. Serviti imediat cu paine prajita. Sunt bune ca aperitiv sau garnitura. Sunt bune si dupa ce se racesc sau reincalzite.

Loading...